Jag har haft en längre period där det varit rätt tråkigt att fotografera. Ingen riktig inspiration har infunnit sig även om det förstås blivit en och annan bild. Men nu är det kul igen.

Skillnaden stavas Hipstamatic som är en fantastisk kameraapp för iphone. Den har faktiskt varit installerad på telefonen ett par år men blivit sparsamt använd fram till nu. Jag har alltid varit förtjust i analog fotografering och speciellt med plastkameror som Diana, Holga eller favoriten Lomo. Kameror som ibland ger lite ljusläckage, ibland oskärpa men nästan alltid en skön känsla och en spännande oförutsägbarhet. Det grymma med Hipstamaticappen är att den plockar fram lite av samma känsla där du väljer “objektiv” och “film” och inte riktigt vet hur bilden blir förrän den “framkallats” klart. Och den är perfekt för lite skön gatufotografering med skjutande från höften.

Här är några bilder från ett par korta lunchpromenader.

Några bilder kommer att dyka upp här på bloggen, några på min Tumblr Mixed Goodies (mest för att Tumblr är så sjukt smidigt) och förstås en hel del på Instagram (där hittar du mig som johanbryggare) och så förstås på fotobloggen där det finns lite bilder från en morgonpromenad.