Foto 2015-08-28 20 19 41Jag var rätt sent på det här med att lyssna på poddar. Det var nog inte förrän för kanske ett och ett halvt år sen jag kom igång ordentligt. Sen dess är det väldigt ofta jag lyssnar när jag transporterar mig någonstans, antingen i bilen, när jag åker kommunalt eller när jag promenerar så hur mycket jag hinner lyssna hänger tätt samman med hur ofta och långt jag behöver förflytta mig. Jag gillar inte att använda hörlurar när jag cyklar och springer eller att lyssna på podd när jag gör något annat så jag hinner inte med så mycket lyssning som jag ibland skulle vilja. Nedan är några av favoriterna jag har. De flesta av poddarna jag lyssnar på handlar om sport eller träning och hälsa i någon form, men ett och annat avsteg görs då och då även från det.

Måstelyssning!

calciomania_cover170x170Calciomania

Thomas Wilbacher och Gusten Dahlin snackar il Calcio – om matcher, spelare, tifon, bästa inno, snyggaste tröjorna, om svenskarna i serie A och om legendarer som väljs in i deras egen Hall of Fame. Fantastiskt om du diggar italiensk fotboll och här missar jag inte ett avsnitt, utan dyker  på dem så fort de kommer ut. Skön kemi mellan programledarna höjer podden ytterligare några snäpp och såklart hänger du med på  hashtaggen #calciomania. Calciomania på Acast

Plocka russinen ur kakan

colting_cover170x170Coltings nakna sanning

Jonas Colting lämnar sällan någon oberörd. Han är självsäker, skräder inte orden och stryker sällan medhårs. Tänk förbi det breda Boråsmålet och det ibland smådryga besserwissrandet så finns det en del guldkorn.

En favorit är när han träffade 70-åriga triatleten Göran eller när han snackade med sin bror som gillar att ha med sig en påse med rått kött att mumsa på när han går till stranden.

timferriss_cover170x170The Tim Ferris Show

Lifehacker extraordinaire Tim Ferris är känd för sina böcker 4-Hour Workweek och 4-Hour Body. Nu har han tagit sina råd till poddformatet och träffar en massa intressant personer som på något sätt har tips så att du kan hacka och optimera ditt liv. Här är några avsnitt värda att spana in:

 

eurotalk_cover170x170Euro Talk

Skönt rundabordssnack om fotboll där jag framförallt gillar Martin Åslund och Kristian Borell. Sen kommer lite andra gäster in då och då och programmet leds i vanliga fall av David Fjäll. Alltid skärpte Bosse Pettersson kan exempelvis vara en av gästerna.

Euro Talk podcast på iTunes. Du kan också titta på programmet på Svenska Fans Youtubekanal.

 

lunch_cover170x170Lundh

En och annan intressant gäst har onekligen Långe Lundh fått med i programmet. Några värda att ägna uppmärksamhet åt är:

 

tyngreradio_cover170x170Tyngre Radio

Egentligen är det bara avsnitten med kost- och träningsnestorn Jacob Gudiol jag lyssnar på. Till exempel avsnitt 94.

 

 

 

richroll_cover170x170The Rich Roll podcast

Långa samtal med personligheter inom träning, kost och hälsa. Gillar stilen där Rich är en mycket god lyssnare och väldigt närvarande och där det är mycket mer samtal än intervju. The Rich Roll podcast

Några favoriter:

 

joerogan_cover170x170The Joe Rogan Experience

Brukar inte lyssna på den regelbundet men dyker ner i avsnitt med innehåll och personer jag tycker är intressanta. Salig blandning av gäster, ganska många är ståuppkomiker eller inom MMA/fighting, men de jag fastnar för är helt andra. Poddarna är lååånga och klockar ofta in på nästan tre timmar. Perfekt för långpendlaren! Några godingar:

 

holmgren_cover170x170Holmgren möter

Den gamla sportjournalisträven Niklas Holmgren träffar olika idrottslegendarer. Fantastisk entusiasm vilket märks redan i signaturmelodin som sätter sig som en smäck. Du kommer att gå och nynna på den och försöka härma Niklas när du hejar på folk. Jag lovar!

 

husky_cover170x170Husky podcast

Magnus Ormestad rattar en podd inriktad på allt om outdoor. Det är skidåkning, multisport, klättring och mycket annat. Flytet infinner sig inte alltid men när gästerna är lite mer självgående funkar det finfint. Några avsnitt värda att kolla in är: