• Hello world
  • Shit, va nervöst
  • Hej och välkomna till min blogg
  • Vem är Johan och vad vill han med det här?
  • 4 saker att få med i den första bloggposten
  • Och där fick jag tummen ur …
  • Låt inte det bästa bli det godas fiende

remington typewriterDet sista rubrikförslaget på min första riktiga bloggpost är nog det jag egentligen gillar bäst. Det är också en devis jag ofta säger till andra men är sämre att själv följa, och den största anledning till att jag inte kommit igång med att blogga förrän nu. Visserligen har jag en rätt dåligt uppdaterad fotoblogg, men det är ju inte riktigt samma sak.

Första försöket på egen domän var hösten 2005 och på andra ställen tidigare än så och sen dess har jag försökt igen och igen, men varje gång har det slutat med att jag suttit och valt nya teman, skruvat på design och funktioner, testpostat med bilder och via olika kanaler, funderat på vad bloggen ska handla om och haft höga ambitioner. För höga för att det ska hända något.

Jag är långt ifrån perfektionist, men i och med att jag arbetar med webb ställer jag också höga krav på det jag gör och det har hindrat mig. Slut på det; nu tänkte jag leva lite mer som jag lär …

Mack Collier har skrivit på Search Engine Guide om några saker man bör ta med i sin första bloggpost:

  • Berätta vem du är
  • Tala om varför du bloggar
  • Vad kommer du att blogga om?
  • Uppmuntra till diskussion

Men jag tror faktiskt att jag struntar lite i hans uppmaningar, hur kloka de än är. På sidan Om mig kan du läsa lite mer om vem jag är. Varför jag bloggar är jag inte helt på det klara med själv (och det kanske inte spelar så stor roll, jag är rätt nöjd med att bara göra det). Jag tror att jag mest kommer att blogga om saker som webb, sociala medier, teknik, kommunikation och innovationer, men det lär säkert kunna handla om helt andra saker också.

Diskussion då?
Absolut! Ju mer desto bättre. Både här på bloggen och i alla andra kanaler jag är aktiv. Idéer, synpunkter, tips, hejarop (hellre än burop), inbjudningar, frågor eller vad det nu må vara.

So fire away!