Ing-Marie har fotograferat och Fredrik fixat tavlan.

Efter snart fem år på SEB och en handfull olika roller inom webb och sociala medier är det dags att röra på sig. Den 7 januari börjar jag på Zacco som är ett av Europas största företag inom immaterialrätt och där jag kommer att jobba brett med digital marknadsföring och kommunikation.

Jag är tacksam över allt jag lärt mig och fått chansen att prova på under min tid på SEB. Det har varit allt från gammalt hederligt webbredaktörsarbete till att vara med och införa ett socialt intranät, arbete med köpt sök, kundtjänst på Facebook och Twitter och arbete med onlinevideo. Fler än en gång har jag slitit mitt hår över den stora organisationens tröghet, detaljstyrning och överdrivna fokus på rutiner och processer, över svårigheten att få loss pengar och över inskränkt revirtänkande, men jag har också lätt mig att förstå och ibland  till och med uppskatta vissa av dessa egenheter. Framför allt har jag lärt mig ett tydligare affärstänkande och fokus på kundvärde; kunskaper och insikter som känns tidlöst värdefulla och nyttiga oavsett vad man arbetar med.

Nu ser jag i alla fall fram emot några dagars ledighet i mellandagarna och sedan de sista skrivbordsstädardagarna på banken innan jag kastar mig in i en ny yrkesmässig utmaning.