Nej, årets sista blogginlägg blev ingen lång tillbakablick över året som gått där allt det viktiga ska samsas och sammanfattas utan en mer lättsmält spellista med några av årets favoriter. Jag hade siktet inställt på tolv låtar men det blev 15.

När man tittar på listorna i Spotify och Last.fm över vilka låtar som faktiskt spelats mest är det uppenbart att min son tillbringar rätt mycket tid med att lyssna på musik och att vi inte riktigt har samma musiksmak. Det är också uppenbart att mycket av den musik jag lyssnar på inte är den senast utgivna. Mycket Horace Andy, Kyuss, Thåström och PJ Harvey (som i och för sig har fått med en låt från nya plattan på listan).

Listan jag satt ihop är dock låtar där de flesta är nya för året eller som åtminstone varit nya för mig (och inte allt för gamla).

Tre av banden fick jag upp ögonen för under en av sommarens höjdpunkter, den grymt sköna cirkus-, paddlings- och musikfestivalen Daflo i Dala-Floda. Det var suveräna Glesbygd’n med sin norrländska vemodsreggae, balkansvängiga Räfven och ösiga Ska’n’Ska.

Glesbygd'n spelar på Daflo

I våras visades Sapmi sessions på SVT. Ett fantastiskt program där en svensk artist mötte en samisk artist under tre dagar för att tillsammans skriva en ny låt. Varenda låt i programmet blev bra men jag plockade förstås favoriten. Efter att ha rotat runt lite i Spotify hittade jag sen magiske Torgeir Vassvik.

Och vad mer? Jo, Welcome home från Nikonreklamen, First Aid Kit förstås och sen Jullian Angel som jag hittade när jag letade musik till tavelfilmen med min vän Johan. Anna Ternheim, Anna von Hauswolff och Lykke Li fick också plats på listan liksom Timbuktu och Movits.

På det hela taget en rätt bra spellista. Ett gott slut på ett gott år.

Update: Jag var tvungen att slänga med en låt från Groundation också.